Over De Kikker

Muziekpedagoge en kindercoach Ingrid Tjaden geeft met zeer aanstekelijk enthousiasme en professionele zorg haar muzieklessen op maat. Zij is altijd bereid een nieuwe uitdaging aan te gaan en vult haar lessen en trainingen op geheel eigen en originele wijze in. “Muziek heeft een andere ingang dan het gesproken woord”, zegt Ingrid, “en geeft daarom voor jong en oud een perfecte ingang om op een plezierige en speelse manier met communicatie bezig te zijn”.

Ingrid: “Vanuit mijn rol als leerkracht binnen het regulier en ook speciaal onderwijs werd voor mij steeds duidelijker dat muziek een uitstekend middel is om op een heel vanzelfsprekende manier communicatie mogelijk te maken. Na mijn studie voor muziekdocent breidde ik mijn overtuiging en ideeën rondom muziek verder uit. Tijdens de latere studies voor het speciaal onderwijs en muziektherapie deed ik onderzoek naar de werking van muziek bij kinderen. Het idee om heel gericht met muziek bezig te zijn was geboren. Een mens heeft nu eenmaal een scala aan mogelijkheden om op verschillende manieren te communiceren. Muziek is een universele taal en juist daarom vind ik het een van de meest natuurlijke en toegankelijke vormen om communicatie tot stand en (weer) tot uiting te brengen”.

Ik heb zo’n leuk beroep en ik hoop het nog heel lang te kunnen doen!